Οι Y2 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στο πλαίσιο του InMute Festival, οι Y2 θα βρίσκονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό εργαστήριο που προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική, τον πειραματικό κινηματογράφο και τα αναλογικά μέσα προβολής.

Στο εργαστήριο, θα ακούσουμε σύγχρονα μουσικά έργα των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα δημιουργήσουμε τις εικόνες που θα τα συνοδεύουν ζωντανά. Χρησιμοποιώντας με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο έναν προβολέα διαφανειών (slide projector), θα πειραματιστούμε με το φως και τη σκιά. Με την τεχνική του κολάζ, θα δημιουργήσουμε μικρο-συνθέσεις που θα αποδίδουν την υφή, τον όγκο και την τονικότητα του φωτός. Κάδρα μας θα είναι οι κενές θήκες των slides!

Στη συνέχεια, με τη χρήση του προβολέα και τη ρυθμική εναλλαγή των εικόνων-κολάζ, θα παρουσιάσουμε ένα ομαδικό έργο-προβολή που θα οπτικοποιεί και θα συνοδεύει τις μουσικές συνθέσεις που θα ακούμε.

Τι ρυθμό μπορούμε να δώσουμε με τις εικόνες σε ένα κομμάτι πειραματικής μουσικής; Πόσο έντονο είναι το φως σε ένα έργο ηλεκτρονικής μουσικής; Ήχος και φως γίνονται παιχνίδι, στο πιο συναρπαστικό εργαστήριο!

Ηλικίες: 9-12

Ημερομηνίες: Εργαστήριο: Σάββατα 24 και 31 Οκτωβρίου 2015 | 11:00-13:30

Παρουσίαση-περφόρμανς: Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Για περισότερες πληροφορίες:  http://www.sgt.gr/gre/SPG1483/

 

 

 

Leave a Reply