Για τον χώρο

Το εργαστήριο εικαστικών Y2lab είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά. Σε συνεργασία με το στούντιο μουσικής Y2studio πραγματοποιεί μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και στοχεύει στο να φέρει κοντά διαφορετικές μορφές έκφρασης, όπως η γλυπτική, η κεραμική, η ζωγραφική, ο ήχος και η μουσική. Ένας χώρος όπου οι ιδέες, τα όνειρα και τα συναισθήματα των παιδιών μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά.

IMG_1663f_DCW3711

Πιστεύουμε στην έμφυτη ικανότητα των παιδιών για δημιουργία και μάθηση και σχεδιάζουμε το πρόγραμμά μας στοχεύοντας σε ό,τι θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο:

• την ανάδειξη της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού
• την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας
• την ανάπτυξη της φαντασίας και την εξέλιξη της προσωπικής έκφρασης
• την παρατήρηση
• τον πειραματισμό και την ανακάλυψη


IMG_1542
_DCW3689

Στον χώρο μας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα κινήματα της ιστορίας της τέχνης, της μουσικής και του ήχου, μαθαίνουν διαφορετικές τεχνικές και εξοικιώνονται με τη χρήση πολλών υλικών. Μέσα από θέματα και ερεθίσματα που προκαλούν τις δυνατότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά, αλλά και τη δυναμική κάθε ομάδας, διευρύνουν το μαθησιακό και γνωστικό τους πεδίο και ταξιδεύουν στο μαγικό ρυθμό της φαντασίας τους.

Η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και της μουσικής, οι επιθυμίες και τα βιώματά τους, όλα συντελούν στη δημιουργία έργων που εκφράζουν την προσωπικότητα του καθενός και τον δικό του συναρπαστικό κόσμο.

IMG_1508IMG_1585_DCW3679IMG_1537fIMG_1492f_DCW3719